Access Keys:
Skip to content (Access Key - 0)

A career at QPS

At QPS you work at the forefront of technical automation, in a horizontal organization that is driven by knowledge. Your ingenuity and initiative can grow to their full potential. Our company culture is informal, open and friendly. We provide excellent possibilities for training while we take your personal ambitions and employability into account. You will find challenge and variation in an innovative, dynamic and international environment. We provide a good salary and a complete package of secondary working conditions.


If you are interested in a position, contact us at:

QPS
Attn. Manager Human Resources
Handelsweg 6
3707 NH Zeist
The Netherlands

email : vacatures@qps.nl

US office
Attn. Manager Human Resources
104 Congress St., Suite 304
Portsmouth, NH 03801
USA


email : jobs@qps-us.com

Canadian office
836 Churchill Row
Fredericton, New Brunswick
E3B 1P9
Canada

email : jobs@qps.nl

 

THANKS TO A GROWING MARKET SHARE AND INVESTMENT IN QPS, we currently we have the following positions available:


  Quality Positioning Services B.V. (QPS) is een van de bedrijfsonderdelen van het Zweedse concern Saab AB. Het concern is actief op zowel het gebied van defensie als voor civiele klanten met een zeer breed scala aan producten, van onderzeeboten tot verkeersbegeleidingssystemen voor luchthavens. Met 15.000 medewerkers en 140 kantoren is Saab wereldwijd ruim vertegenwoordigd.

  Saab is opgedeeld in gespecialiseerde business units. Een van die ruim dertig business units is Traffic Management met circa 600 medewerkers. Alles wat deze business unit doet leidt uiteindelijk tot het veilig en efficiënt verlopen van luchtvaart en scheepvaart. Denk hierbij aan complete systemen voor het regelen van verkeer, communicatieoplossingen, systemen voor het plannen en financieel afhandelen van scheepsreizen, maar ook technologie voor het detecteren van alles wat vaart en rijdt bij onze klanten, zoals radar.

  Binnen de maritieme tak van Traffic Management richt QPS zich op ontwikkeling van hydrografische, oceanografische en maritieme navigatie software.

  Hierin is zij toonaangevend. Klanten komen onder meer uit de offshore industrie, hydrografische diensten, het loodswezen en havenbedrijven rondom de wereld. Ze gebruiken QPS software om op de centimeter nauwkeurig boorplatformen te plaatsen, pijpleidingen te leggen of geologische ontwikkelingen in onderzeereservaten inzichtelijk te maken. Maar ook om te zorgen dat een ertsschip van 362 m in dichte mist feilloos naar zijn steiger in de haven geloodst kan worden.

  QPS heeft in meer dan 50 medewerkers, werkzaam in vestigingen in Zeist (NL), Fredericton (Canada), Portsmouth (VS) en Banbury (UK).  Foto van QPS systeem / product

  Heb je het talent en de drive om het verschil te maken? Wil jij deel uitmaken van ons hi-tech team? Op ons hoofdkantoor in Zeist op zoek naar een fulltime:

  Hydrografisch Software Engineer m/v 

   

   

  Je zoekt...

  een uitdagende functie als software engineer waarin je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen, testen en onderhouden van hydrografische, geodetische en navigatiesoftware (producten QINSy, Qastor, Qimera en Fledermaus). Je vertaalt klantwensen naar een functioneel ontwerp en geeft support, invoeringsbegeleiding en training in de applicaties en software. Je test en ontwikkelt, waar nodig aan boord of op locatie bij onze klanten, de software of applicaties en spreekt de taal van onze klanten (o.a. overheidsinstellingen die de binnenwateren en territoriale wateren beheren, offshore bedrijven, baggerbedrijven en commerciële opneembedrijven). Aangezien de software wordt ontwikkeld door onze development teams in Zeist (NL) en Fredericton (Canada), vindt je het leuk om internationaal samen te werken, kennis te delen en af en toe op een andere vestiging te werken.

   

  Je profiel...

  • HBO/WO werk- en denkniveau (Hydrografie in combinatie met ICT)
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in minimaal de Engelse taal (Nederlands is een pre)
  • Ruime ervaring met C++ en C#
  • In staat om te werken in een Windows, Linux of OS/X development omgeving
  • Ervaring met MS Visual Studio
  • Aantoonbaar relevante werkervaring in Hydrografie, Maritieme Navigatie, Oceanografie en/of Wiskundige vraagstukken
  • Analytisch sterk, interculturele sensitiviteit en een teamwerker
  • In staat om zelfstandig te werken en de capaciteiten om technische leiderschapsverantwoordelijkheden op zich te nemen.

   

  Wij bieden...

  een innovatieve, dynamische en internationale omgeving met ambitieuze collega’s die een passie hebben voor techniek. Je werkt in een platte organisatie, waarin jouw vindingrijkheid kan uitgroeien tot haar volle potentieel. QPS bedrijfscultuur is informeel, no nonsense en prettig. Er is sprake van een hecht team die allemaal trots zijn op de producten die worden ontwikkeld. Er werken bij QPS alleen hoog opgeleide mensen. Wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden en houden rekening met jouw persoonlijke ambities en inzetbaarheid. De mens staat bij ons centraal; professionaliteit gaat bij ons hand in hand met collegialiteit en werkplezier. Wij bieden een goed salaris, goede secundaire voorwaarden, o.a. betaalt QPS de volledige pensioenpremie en flexibiliteit qua werktijden en werkomgeving.

   

  Interesse?

  Voor informatie kan je tijdens kantooruren bellen met Karin Nijhof (HR), +31 621 168 696. Wil je reageren, stuur dan je kort en bondige CV met toelichting naar vacatures@qps.nl.   


   

   

  Quality Positioning Services B.V. | privacy statement | disclaimer | Terms and Conditions of Sale and Service | Powered by Atlassian Confluence / Adaptavist Builder